Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Ruské brutální běsnění na Ukrajině! Okupanti zasáhli obchod a kavárnu v Charkovské oblasti, jsou desítky mrtvých

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Ruské brutální běsnění na Ukrajině! Okupanti zasáhli obchod a kavárnu v Charkovské oblasti, jsou desítky mrtvých

Andrea Malá

5. října 2023 16:04

Rusové zasáhli obchod a kavárnu v Charkovské oblastí, desítky mrtvých (5. října 2023). Video

Rusové ostřelovali obec Hroza v ukrajinské Charkovské oblasti, přičemž zasáhli obchod a kavárnu a zabili nejméně 48 lidí. O tragické události napsal web Ukrainska pravda, o útoku se zmínili také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a šéf oblastní správy Oleh Syněhubov. 

Rusové podle serveru zaútočili ve čtvrt na dvě odpoledne místního času, když bylo na místě mnoho lidí. "Nyní na místě pracují záchranáři, z trosek se zatím podařilo vyprostit 48 mrtvých včetně šestiletého chlapce. Zraněno bylo šest lidí, z toho jedno dítě," napsal web. 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj incident ostře odsoudil a označil ho za "brutální ruský zločin" a "záměrný teroristický útok". Pozůstalým vyjádřil upřímnou soustrast a zdůraznil, že ruský teror je třeba zastavit.

Hlava státu připomněla, že je aktuálně na jednáních s evropskými lídry a chce dosáhnout posílení protivzdušné obrany i armády jako celku.

"Všichni, kdo pomáhají Rusku obcházet sankce, jsou zločinci. Každý, kdo až dosud podporuje Rusko, podporuje zlo. Rusko potřebuje tento a podobné teroristické útoky k jedinému: aby se jeho genocidní agrese stala novou normou pro celý svět. A děkuji každému vůdci, každému národu, který nás podporuje v ochraně života!" vzkázal. 

Nejnovější zprávy