Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 13. září 2024

Svátek slaví Lubor, zítra Radka

S čím se musejí potýkat čeští policisté? Některé případy jsou bizarní!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

S čím se musejí potýkat čeští policisté? Některé případy jsou bizarní!

Robert Meichsner

27. srpna 2024 9:26

Policie ČR, ilustrační fotografie

Policisté na tísňové lince 158 musejí řešit mnohdy podivná oznámení. O ta nejzajímavější z letošních prázdnin se podělili například jihomoravští policisté. 

O některé zbytečné a často bizarní telefonáty se na webu policistů Jihomoravského kraje podělila mluvčí Andrea Cejnková.

Brněnští státní policisté vyjížděli k muži, který si stěžoval na nevyžádanou nahotu. „Jedno červencové odpoledne vytočil tísňovou linku oznamovatel s tím, že stojí v ulici Křenové a je tady s ním žena, která se zbláznila, vysvlékla si tričko a má venku prsa, na místo proto požadoval hlídku,“ vylíčila Cejnková.

Žena měla pro své chování velmi netradiční vysvětlení. „Policisté během několika minut paní dohledali již oblečenou, která jim uvedla, že ji pouze náhodu prasklo triko a vnady ji vypadly, ihned se však utekla domů obléci,“ dodala policejní mluvčí.

Žena na Znojemsku si o prázdninách „spletla“ tísňovou linku s taxislužbou. „Telefonovala na 158 a uvedla, že je se svými třemi dětmi na výletě a zastihl je přívalový déšť, žádala operačního, aby poslal hlídku, která ji s rodinkou odveze. Na následné zpětné volání už žena nereagovala,“ uvedla Cejnková.

V dalším případě hlídka na místo ani nevyjela. „Jedno srpnové ráno osvěžil policistům pán, který telefonoval z autokempu v Pasohlávkách. Muž chtěl z areálu odejít zadní branou, ovšem ostraha ho nechtěla pustit s tím, že k odchodu musí použít hlavní bránu. Pán se rozčiloval a žádal policii, ať mu laskavě sjedná odchod zadní branou,“ popsala mluvčí.

Bryskní příjezd hlídky ale způsobil jednašedesátiletý muž z Boskovicka. „Byl zmatený a opakoval, že neví, co má dělat, hovořil dokonce o mrtvolách a požadoval pomoc. Na policisty prý počká na ulici. Hlídka dorazila naléhavé oznámení prověřit. Po bližším zjištění vyšlo najevo, že pán bydlí na ubytovně a má zde problém se štěnicemi. Hlídka doporučila věc řešit s majitelem objektu,“ pokračovala Cejnková.

Takováto volání mohou mít negativní dopad na policejní práci i volajícího, protože zbytečně blokují linku, kterou mohou potřebovat lidé v reálném nebezpečí. V některých případech může být i pokutováno nebo jinak sankcionováno.

Korunu všemu nasadil devětačtyřicetiletý muž z úplného jihu Moravy, který skutečně potřeboval pomoc. „Minulý týden žhavil tísňovou linku s tím, že je mu hrozná zima, že je zavřený v chladícím voze a nemůže ven. Nevěděl přesně, kde se nachází, uváděl místo mezi Hlohovcem a Valticemi. Hlídce se podařilo vozidlo brzy dohledat a muže vysvobodit. Omylem se mu zabouchly dveře od dodávky,“ vylíčila mluvčí.

Nejnovější zprávy