Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 21. září 2024

Svátek slaví Matouš, zítra Darina

Sebastian Vettel se vrátí do svých mistrovských let: Tento víkend se projede po legendárním Nordschleife

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Sebastian Vettel se vrátí do svých mistrovských let: Tento víkend se projede po legendárním Nordschleife

Nikola Horáková

9. září 2023 12:49

Sebastian Vettel

Čtyřnásobný mistr světa F1 Sebastian Vettel (36), který si tento rok užívá poprvé mimo závodní sezonu, to dlouho bez formule nevydržel a už v červenci usedl do historických monopostů v rámci festivalu rychlosti v GoodWoodu. Tento víkend usedne do svého mistrovského auta z roku 2011 a projede se po legendární, severní smyčce Nürburgringu. 

Sebastian Vettel odešel v loni z Formule 1 do závodnického důchodu, ale bez F1 to dlouho nevydržel a v červenci se svezl na festivalu v GoodWoodu v autě Ayrtona Senny a Nigela Mansella. Tento víkend zavzpomíná na své mistrovské roky a usedne do jeho nejúspěšnějšího monopostu z roku 2011 Red Bullu RB7, se kterým se projede po legendární severní smyčce Nürburgringu. 

Na téhle časti okruhu v roce 1976 málem uhořel Niki Lauda a dodnes se tu jezdí závody 24 hodin Nürburgring. V roce 2013 se tu dokonce svezl s Mercedesem Michael Schumacher, který se tak navždy rozloučil s Formulí 1. 

Pro zajímavost, monopost RB7 se proháněl i před dvěma roky ulicemi Prahy, poté na Moravě a následně po Slovensku, kde se natáčelo video From Castle To Castle. Red Bull tohle auto dodnes využívá na své exhibiční jízdy po světě a natáčí s ním svoje dech beroucí videa.

Nejnovější zprávy