Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

Šílená smrt dítěte na Slovensku: Rodiče ho nechali v rozpáleném autě!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Šílená smrt dítěte na Slovensku: Rodiče ho nechali v rozpáleném autě!

Andrea Malá

17. července 2024 17:41

Ilustrační foto

Mimořádná tragédie se na začátku probíhajícího týdne stala na Slovensku. Malé dítě tam zemřelo poté, co jej rodiče nechali navzdory velmi teplému počasí v autě. Případem se nyní zabývá policie. 

Každé léto - zvláště pak v posledních letech kvůli stále častějším vlnám veder - se lidem připomíná, aby nenechávali děti v rozpálených autech. Bohužel, u našich východních sousedů přesto v tomto týdnu evidují jeden tragický případ. Agentuře TASR to potvrdila krajská policejní mluvčí z Košic Lenka Ivanová. 

Tragédie se stala v obci Markušovce na Spiši. V pondělí tam našli v rozpáleném autě dítě, které se přivolaným záchranářům už nepodařilo oživit. 

"Dopoledne došlo před jedním z rodinných domů v důsledku nedostatečné péče ze strany rodičů k úmrtí nezletilé osoby, která byla nalezena v zaparkovaném autě. Na místo byla ihned přivolána posádka rychlé zdravotní pomoci, která se nezletilou osobou snažila oživit, ale lékař musel konstatovat exitus," uvedla mluvčí. 

Lékař na těle dítě nenašel známky zranění a nařídil zdravotně-bezpečnostní pitvu. Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro trestný čin usmrcení. 

Nejnovější zprávy