Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 23. září 2024

Svátek slaví Berta, zítra Jaromír

SK Slavia Praha je NA PRODEJ? Pražské "S" chce český miliardář Tykač

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

SK Slavia Praha je NA PRODEJ? Pražské "S" chce český miliardář Tykač

Jana Procházková

13. prosince 2023 17:29

fotbalisté SK Slavia Praha slaví

Fotbalová Slavia údajně nabízí svůj klub k prodeji, alespoň podle informací zveřejněných ve středu ráno na serveru infotbal.cz. Český miliardář Pavel Tykač, který patří mezi čtyři nejbohatší Čechy údajně plánuje tým z Edenu odkoupit od čínské společnosti CITIC Europe Holdings a.s. Podle neověřených zpráv by měl zaplatit přibližně dvě miliardy korun za většinový podíl akcií klubu.

Od září 2015 byla pražská Slavia ve vlastnictví čínských společností. Po finančních obtížích společnosti CEFC převzal klub v roce 2018 současný vlastník CITIC, který vlastní 99,98 % akcií. Nicméně se nyní zdá, že by se to mohlo změnit.

Miliardář Pavel Tykač, čtvrtý nejbohatší Čech s majetkem ve výši 183,3 miliardy korun, projevil zájem o druhý tým aktuální tabulky, jak uvádí server infotbal.cz. Pro srovnání, majitel pražské Sparty Daniel Křetínský, umístěný na druhém místě, disponuje majetkem ve výši 210,9 miliardy korun.

Nový majitel by měl klást hlavní důraz na získání mistrovského titulu v této sezóně, a to prostřednictvím posílení kádru během zimního přestupového období. Změna v čele klubu by však neměla ovlivnit současnou pozici Jaroslava Tvrdíka, který zastává post předsedy představenstva. Předpokládá se, že Tvrdík zůstane v klubu i nadále.

"CITIC Group je klubu skvělým akcionářem. Slavia má vynikající sportovní i finanční výsledky. Věřím, že zítra vyhrajeme skupinu EL. Hospodaření za rok 2023 je v zisku. Pavel Tykač je velký slávista a přítel. Slavii fandil jeho děda, tatínek i jeho syn. Naposledy včera si koupil jeden z obrazů v charitativní aukci. Jako klub nebudeme komentovat spekulace týkající se majitele. V každém scénáři však Slavii čeká skvělý příští rok," sdělil Jaroslav Tvrdík na platformě X (dříve Twitter).

"Mně by se to líbilo. Já si myslím, že to je dobrá myšlenka," řekl pro TN.cz bývalý český reprezentant a hráč Slavie Vladimír Šmicer. Podle jeho slov by bylo pro zemi dobré, kdyby se tak významný klub vrátil do českých rukou. "Hodně čínských firem bylo spjatých s politikou a myslím, že tohle by bylo jiné a i z dlouhodobého pohledu by to bylo skvělé," dodal. 

Nejnovější zprávy