Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Sněhová předpověď počasí: Jaké jsou podmínky a kde může sněžit?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Sněhová předpověď počasí: Jaké jsou podmínky a kde může sněžit?

Andrea Malá

12. ledna 2024 16:08

Ilustrační fotografie

Česko v první polovině týdne sevřelo mrazivé počasí. Od čtvrtka se však otepluje a teploty se blíží nule. O víkendu by dokonce mělo sněžit, vyplývá z vyjádření meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Ti konstatovali, že sněhové podmínky se i díky mrazům výrazně zlepšily. Na horských hřebenech je aktuálně mezi 40 až 130 centimetry sněhu. Hranice většího množství sněhové pokrývky se nachází nejčastěji mezi 800 a 1000 metry nad mořem. 

"Už v průběhu sobotního dne začne na horách místy sněžit a zejména se bude jednat o návětří severních hor. Více sněhových srážek očekáváme v noci na neděli a v průběhu nedělního dne. Je velmi pravděpodobné, že vzhledem k proudění tedy připadne nejvíce sněhu během víkendu na severních horách, zejména pak v Krkonoších, ale také v Jizerských či Orlických horách," uvedli meteorologové na síti X.

Počasí tak slibuje velmi dobré podmínky pro běh na lyžích ve vyšších polohách Šumavy, ve východní části Jizerských hor a na upravovaných tratích ve vrcholových polohách Krkonoš, Orlických hor a Jeseníků.

Nejnovější zprávy