Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 20. května 2024

Svátek slaví Zbyšek, zítra Monika

Šokující odhalení v případě výhrůžného emailu. Policie zadržela pouze 14-letého mladíka!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Šokující odhalení v případě výhrůžného emailu. Policie zadržela pouze 14-letého mladíka!

Jana Procházková

8. května 2024 22:08

Ilustrační fotografie

Během policejní operace pod krycím názvem Škola zasáhla Národní kriminální agentura (NAKA) a zadržela čtrnáctiletou osobu kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy. Uvedla tisková agentura TASR.

Komunikační a preventivní specialista policie SR Zuzana Hrabovská oznámila, že podezřelý v úterý 7. května zaslal výhrůžný e-mail o bombovém útoku na jednu ze základních škol v okrese Brezno.

Policisté odesílatele e-mailu vypátrali a zadrželi na 24 hodin. "Aktuálně probíhají se zadrženým mladistvým další nezbytné procesní úkony potřebné k zajištění důkazní situace a vyhodnocení reálné hrozby," uvedla Hrabovská.

Policie později informovala, že vyšetřovatel NAKA obvinil 14letého mladíka z okresu Brezno z trestného činu šíření poplašné zprávy. Po provedení potřebných procesních úkonů vyšetřovatel obviněného ve středu ve večerních hodinách propustil, protože nezjistil žádné důvody k jeho vazebnímu stíhání.

Policie varuje, že šíření bombových hrozeb může být posuzováno i jako obzvláště závažný zločin teroristického útoku, za který hrozí i doživotní trest. Za šíření poplašné správy hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody tři až osm let.

Nejnovější zprávy