Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 13. září 2024

Svátek slaví Lubor, zítra Radka

Střelba ve Zlíně: Muž se v budově krajského úřadu zabil!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Střelba ve Zlíně: Muž se v budově krajského úřadu zabil!

Lenka Kučerová

26. srpna 2024 13:41

Policie ČR, ilustrační fotografie

Policisté v pondělí dopoledne ve zlínském mrakodrapu řešili případ střelby. Muž středního věku podle dostupných informací spáchal sebevraždu.

„Dvacet minut po desáté hodině došlo v pondělí v budově zlínského mrakodrapu k pokusu o sebevraždu. Na místě jsou kriminalisté, policejní hlídky i záchranáři, kteří se snaží muže středního věku resuscitovat,“ shrnula policejní mluvčí Monika Kozumplíková podle serveru novinky.cz. Dle nejnovějších informací je muž po smrti.

Policisté budovu po střelbě uzavřeli a před budovou hlídají těžce ozbrojení muži zákona. Vstup do budovy je ale podle Kozumplíkové možný, informoval o tom server České noviny s odkazem na mluvčí hejtmana Soňu Ličkovou.

„Pouze jsme zastavili výtahy, aby se lidé nemohli dostat do dvanáctého patra, ze kterého jsme evakuovali několik desítek zaměstnanců krajského úřadu,“ podotkla Kozumplíková.

Už před dvěma lety úředníci na zlínském krajském úřadě zažili traumatickou příhodu. „Dnes, krátce před půl desátou dopoledne jsme přijali oznámení, že v budově Krajského úřadu Zlínského kraje došlo ke střelbě. Podle prvotních informací 29letý muž zastřelil svou bývalou přítelkyni – zaměstnankyni úřadu, a poté se pokusil spáchat sebevraždu,“ prohlásila tehdy policejní mluvčí Simona Kyšnerová podle Zlínského deníku.

„Žena zemřela na místě. Muž utrpěl zranění, se kterým ho záchranáři převezli do nemocnice. V tuto chvíli nejsem schopná jeho zdravotní stav posoudit. Už žádné nebezpečí nehrozí, provedli jsme prohlídku budovy, zaměstnanci úřadu můžou pracovat dál,“ dodala mluvčí.

Nejnovější zprávy