Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 30. června 2024

Svátek slaví Šárka, zítra Jaroslava

Švýcaři kompletně uzavřeli tunel pod Alpami. Našli v něm 25 metrů dlouhou prasklinu

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Švýcaři kompletně uzavřeli tunel pod Alpami. Našli v něm 25 metrů dlouhou prasklinu

Lenka Kučerová

12. září 2023 11:35

Gotthardský silniční tunel ve Švýcarsku

Švýcarsko kompletně uzavřelo Gotthardský silniční tunel poté, co v něm byla objevena prasklina ve stropě. Uvedl to švýcarský Spolkový silniční úřad (FEDRO) s tím, že prasklina měří asi 25 metrů.

Nedaleko severního vchodu do tunelu došlo k uvolnění betonových částí, které spadly na vozovku. Příčina pádu nebyla zpočátku jasná, později ale byla objevena asi 25 metrů dlouhá prasklina ve stropě tunelu.

Gotthardský silniční tunel je jednou z hlavních dopravních spojnic přes Alpy směrem do Itálie a spojuje střední Švýcarsko s kantonem Ticino na jihu země. Podle médií by měl být uzavřen do konce týdne.

Doprava v tunelu byla uzavřena o víkendu a způsobila dlouhé kolony. Doprava byla přesměrována přes Gotthardský průsmyk nebo průsmyk San Bernardino, což cestujícím prodloužilo cestu asi o hodinu.

Kromě silničního je po vykolejení nákladního vlaku v srpnu uzavřen také Gotthardský železniční tunel pro osobní přepravu. Železniční doprava byla přesměrována přes průsmyk, což znamená další hodinové zpoždění. Úřady předpokládají, že železniční tunel bude znovu otevřen ke konci září.

Nejnovější zprávy