Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Sychravé podzimní počasí dorazí do Česka. O víkendu teploty klesnou

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Sychravé podzimní počasí dorazí do Česka. O víkendu teploty klesnou

Lenka Kučerová

2. listopadu 2023 18:59

Podzimní počasí

Počasí se během o víkendu citelně ochladí. Denní maxima klesnou pod 10 stupňů a do Česka tak dorazí typické podzimní studené a sychravé počasí.

V sobotu bude polojasno až skoro jasno s ojedinělými mlhami především v dopoledních hodinách. Na Moravě se očekává místy zataženo nízkou oblačností během dne. Odpoledne a večer postupně přibývá frontální oblačnosti a na území Čech se ojediněle objeví déšť.

Minimální noční teploty se budou pohybovat mezi 5 a 1 °C, zatímco maximální denní teploty dosáhnou 8 až 12 °C. Vítr bude mírný, zpočátku z jihozápadního směru, později se stočí na jižní až jihovýchodní směr a jeho rychlost se bude pohybovat mezi 2 až 6 m/s. Ve večerních hodinách ve východní části země očekáváme přechodně čerstvý vítr o rychlosti 4 až 8 m/s, s nárazy dosahujícími kolem 15 m/s.

V neděli meteorologové očekávají zataženo až oblačno, a místy budou přeháňky nebo déšť. Na Moravě a ve Slezsku přechodně déšť postihne většinu území, zatímco na východě země může být déšť trvalejší.

Minimální noční teploty se budou pohybovat mezi 8 a 4 °C, a maximální denní teploty dosáhnou 9 až 13 °C. Vítr bude mírný, původně z jižního až jihovýchodního směru o rychlosti 2 až 6 m/s, ale večer se změní na jihozápadní až západní směr a zesílí na čerstvý vítr o rychlosti 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.
 

Nejnovější zprávy