Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Teplé počasí, obleva, srážky. Nové VAROVÁNÍ rozšiřuje oblast, kde hrozí povodně

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Teplé počasí, obleva, srážky. Nové VAROVÁNÍ rozšiřuje oblast, kde hrozí povodně

Andrea Malá

12. prosince 2023 12:09

Povodně, ilustrační fotografie.

V Česku od pondělí stoupají hladiny vodních toků. Příčinou je oteplení po předchozím chladném období, které bylo bohaté na srážky. Sníh nyní taje a v některých oblastech zvedá řeky na úroveň prvního povodňového stupně. 

Teplé počasí způsobilo oblevu a zapříčinilo vzestup hladin vodních toků v povodí Lužické Nisy na Liberecku, kde platila výstraha už v pondělí, či v povodí Berounky v Plzeňském kraji, kde začala platit dnes. Meteorologové navíc vydali nové varování pro další oblasti. Platit začne v úterý v 18:00.

"Hladiny vodních toků budou vlivem tání sněhové pokrývky a očekávaných srážek většinou rozkolísané nebo budou stoupat. Největší vzestupy očekáváme na jihozápadě a jihu Čech a v povodí Dyje a Svratky, kde může dojít k překročení prvního stupně povodňové aktivity," uvedl ČHMÚ na sociální síti X.

Kterých oblastí se týká nová výstraha?

Středočeský kraj (Příbram), Jihočeský kraj (Blatná, České Budějovice, Dačice, Jindřichův Hradec, Milevsko, Písek, Soběslav, Tábor, Trhové Sviny, Třeboň, Týn nad Vltavou, Vodňany), Pardubický kraj (Polička), Kraj Vysočina (Bystřice nad Pernštejnem, Moravské Budějovice, Nové Město na Moravě, Telč), Jihomoravský kraj (Znojmo)

Nejnovější zprávy