Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Teplejší počasí je opravdu za rohem! Jak vysoké teploty budou?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Teplejší počasí je opravdu za rohem! Jak vysoké teploty budou?

Andrea Malá

24. dubna 2024 9:52

Jaro, ilustrační fotografie.

Chladné počasí, které panuje na našem území už druhý týden, bude pokračovat do konce pracovního týdne, konstatoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Oteplení je už ale za rohem. 

Na východě území jsou očekávány vydatné srážky, které budou doprovázet i nízké teploty, hlavně na severovýchodě, kde nepřekročí 7 °C. "Intenzivnější sněžení se přechodně může objevit i v nižších polohách a na horách na Šumavě, v Jeseníkách a Beskydech nasněží dnes místy až 10 cm nové sněhové pokrývky," uvedli meteorologové.

Ve zbytku pracovního týdne budou pokračovat také noční mrazy. "Během čtvrtečního a pátečního rána teploty klesnou většinou k hodnotám kolem nuly a tak stále na některých místech hrozí mráz, který může poškodit ovocné stromy a vzešlou zeleninu," podotkl ústav.

O víkendu přijde vytoužené oteplení. "Noční mrazy už nebudou hrozit a denní teploty se v sobotu dostanou k 20 °C, v neděli ojediněle mohou dosáhnout i letních 25 °C. První polovina příštího týdne slibuje taktéž slunečné a na závěr dubna i velmi teplé počasí s teplotami v odpoledních hodinách i kolem 25 °C," dodali meteorologové. 

Nejnovější zprávy