Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 5. července 2024

Svátek slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra Upálení Mistra Jana Husa (1415)

Tisíce Čechů protestovaly proti Fialovi! Policie zadržela jednoho muže

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Tisíce Čechů protestovaly proti Fialovi! Policie zadržela jednoho muže

Andrea Malá

16. září 2023 15:17 | Aktualizováno: 16. září 2023 19:36

V Praze probíhá protest proti Fialově vládě. (16.9.2023)

Neparlamentní strana PRO svolala na dnešní odpoledne protest proti Fialovu koaličnímu kabinetu s heslem Česko proti vládě. Tisíce lidí se rozprostřely od sochy svatého Václava do poloviny Václavského náměstí v Praze. Po programu demonstrace se účastníci vydali na pochod k budově ministerstva vnitra. 

Nejde o první protivládní protest pořádaný tímto politickým subjektem. V dubnu vrcholila podobná demonstrace na stejném náměstí pochodem k sídlu Úřadu vlády na Klárově. 

Předseda strany Jindřich Rajchl uvedl, že nespokojenost s kabinetem premiéra Petra Fialy (ODS) pramení z vysoké inflace, úprav daní či změn týkajících se důchodů. Apelovat chce především na odbory, aby pomohly vystupňovat tlak na vládu skládající se z pěti stran: ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN a Pirátů. 

Slova se dnes na pódiu chopili senátorka za obvod Kroměříž Jana Zwyrtek Hamplová, odborář Bohumír Dufek či právník Ondřej Dostál. 

Policisté sdělili, že kvůli protestu připravili standardní bezpečnostní opatření. Dohlíželo se na veřejný pořádek či dopravní situaci. Na sociální síti X během akce informovali o zadržení muže, který je podezřelý z trestného činu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia. Na triku měl totiž symbol podpory ruské agrese. 

Nejnovější zprávy