Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Tomáš Halík promluvil o rozloučení se Schwarzenbergem: Kníže si přál jiné místo!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Tomáš Halík promluvil o rozloučení se Schwarzenbergem: Kníže si přál jiné místo!

Andrea Malá

14. listopadu 2023 18:26

Tomáš Halík

Karel Schwarzenberg bude pohřben se státními poctami, poslední rozloučení proběhne v sobotu 9. prosince. O detailech obřadu se zmínil kněz Tomáš Halík, který při něm bude mít svou roli. Jak prozradil, kníže si přál jiné místo konání. 

Poslední rozloučení proběhne v katedrále svatého Víta na Pražském hradě v sobotu 9. prosince. Rodina také souhlasila s nabídkou státu na pohřeb se státními poctami. Rakev s ostatky politika má být od středy 6. do pátku 8. prosince vystavena v kostele Panny Marie pod řetězem.

Halík prozradil, že kníže Schwarzenberg si přál poslední rozloučení v kostele Nejsvětějšího Salvátora, kam pravidelně docházel na bohoslužby. Z čistě praktických důvodů však byl nakonec zvolen větší chrám.

"Byť je ten kostel velký, tak by samozřejmě nepojal všechny, kteří se chtějí touto formou rozloučit. Nakonec se proto rodina rozhodla požádat arcibiskupství, aby to bylo ve svatém Vítu, což samozřejmě respektujeme," řekl kněz serveru Seznam Zprávy

Schwarzenberg zanechal dopis se svou představou o posledním rozloučení, například určil hudbu, která by měla zaznít. Halík pronese během obřadu kázání, mši odslouží pražský arcibiskup Jan Graubner. 

Nejnovější zprávy