Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 25. září 2024

Svátek slaví Zlata, zítra Andrea

Tragédie v rodině bývalého poslance: Jan Birke přišel o dceru

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Tragédie v rodině bývalého poslance: Jan Birke přišel o dceru

Lenka Kučerová

23. září 2023 8:35

Jan Birke

Bývalý poslanec v barvách ČSSD Jan Birke přišel o svou mladší dceru Natálii. Na sociální síti prozradil, že zemřela po návratu z dovolené.

"S hlubokým zármutkem musím oznámit, že naši rodinu postihla velká tragédie. Naše mladší dcera Natálie minulý týden tragicky zemřela. Zemřela na plicní embolii po návratu ze své dovolené, jak nás dnes informovala policie," napsal Birke na facebooku.

"Tato tragédie naši rodinu velmi zasáhla. Děkujeme za projevy soustrasti a upřímné lidské účasti, které se nám dostává. Pomáhá nám to překonat ty nejtěžší okamžiky v našem životě," dodal poslanec, který svým příspěvkem vyvrátil spekulace o možné sebevraždě, které se šířily internetem.

Plicní embolie je závažný zdravotní stav, který nastává, když do plicních tepen se dostane krevní sraženina, která zablokuje tok krve do jedné nebo více částí plic. Tyto krevní sraženiny jsou obvykle známy jako plicní emboly.

Když se krevní sraženina dostane do plic, může to způsobit narušení krevního oběhu v plicích a snížení množství kyslíku, který se dostává do těla.

Hlavní příčinou plicní embolie je většinou sraženina, která se vytvoří v hlubokých žilách dolních končetin. Tato sraženina se může odtrhnout a putovat k plicím, kde může zablokovat jednu z plicních tepen. 

Léčba plicní embolie zahrnuje obvykle antikoagulační léčbu (léky na ředění krve), která pomáhá zabránit dalším sraženinám, a v některých případech může být nutná chirurgická intervence.

Důležité je včasné rozpoznání a léčba plicní embolie, aby se minimalizovaly rizika vážných komplikací, jako jsou poškození plic nebo srdeční selhání.

Nejnovější zprávy