Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Třetí české zlato z Paříže! Pro nejcennější kov dopádloval Josef Dostál

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Třetí české zlato z Paříže! Pro nejcennější kov dopádloval Josef Dostál

Andrea Malá

10. srpna 2024 13:52

Josef Dostál Video

Až pátá olympijská medaile Josefa Dostála je zlatá. Český kajakář se v Paříži po jednom stříbru a dvou bronzech z předchozích tří olympiád konečně dočkal nejcennějšího kovu. Na kanálu ve Vaires-sur-Marne napodobil kanoistu Martina Fuksu a stejně jako on triumfoval na kilometrové trati. 

Sobotní program začal pro Dostála semifinálovou jízdou v dopoledních hodinách. Během ní se kontroloval své soupeře a tím pádem i jasný postup do odpoledního finále, v němž mu patřila druhá dráha. Na druhém místě se pak držel i v úvodu medailového závodu. Postupně se však tlačil dopředu, až se nakonec ujal vedení. 

Stalo se tak zhruba po pěti stech metrech. Na druhé pětistovce před sebe už nikoho nepustil, krok s ním drželi dva maďarští soupeři, kteří jej doplní na stupních vítězů během medailového ceremoniálu. Dostál zvítězil v čas 3:24,7. Druhý Adam Varga zaostal o 71 setin, třetí skončil Balint Kopasz. 

Jednatřicetiletý Dostál tak dovršil svou medailovou sbírku z olympijských her, kterou započal bronzem ze čtyřkajaku již v britském Londýně 2012. O čtyři roky později v brazilském Riu byl stříbrný na singlkajaku a znovu bronzový se čtyřkajakem. Před třemi lety v japonském Tokiu přidal třetí bronz na deblkajaku. 

Česká medailová sbírka z her ve francouzské Paříži se tak během předposledního dne rozšířila o třetí zlatou a celkově čtvrtou medaili. Zlato získali tenisté Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč ve smíšené čtyřhře a kanoista Martin Fuksa v rychlostní kanoistice. Bronz si vybojovalo družstvo kordistů v šermu. 

Nejnovější zprávy