Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

Tropické počasí je zpět! Meteorologové varovali před vysokými teplotami

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Tropické počasí je zpět! Meteorologové varovali před vysokými teplotami

Andrea Malá

15. července 2024 9:11

Letní den, ilustrační fotografie.

Tropický start nového týdne se dnes a zítra stane realitou přinejmenším v části Česka. Denní maxima budou dosahovat až 33 stupňů. Vyplývá to z aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Meteorologové v nedělní výstraze upozornili na povodňovou hrozbu na jihu Čech, která trvá ještě do dnešního poledne, ale varovali také před tropickými teplotami v úvodu nového kalendářního týdne.

"V pondělí v oblasti jižní a jihovýchodní Moravy a také částečně ve středních Čechách a v Ústeckém kraji odpolední teploty překročí 31 °C. V úterý odpolední teploty překročí 31 °C na větší části Moravy a Slezska," napsali na facebooku.

Předpověď na pondělí:

Jasno až polojasno, zpočátku na jihovýchodě až oblačno. Nejvyšší teploty 28 až 33 °C, v 1000 m na horách kolem 23 °C. Slabý proměnlivý, postupně východní vítr do 4 m/s.

Předpověď na úterý:

Polojasno až oblačno, od západu přechodně i zataženo a místy přeháňky nebo bouřky. Později odpoledne a večer od západu ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 25 až 29 °C, na Moravě a ve Slezsku 29 až 33 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s. V bouřkách vítr přechodně zesílí a večer bude slábnout.

Nejnovější zprávy