Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 20. září 2024

Svátek slaví Oleg, zítra Matouš

Tropické počasí nastupuje! Nové varování platí do odvolání

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Tropické počasí nastupuje! Nové varování platí do odvolání

Andrea Malá

11. srpna 2024 11:52

Letní den, ilustrační fotografie

V Česku dnes začíná několikadenní tropická epizoda, přičemž vysoké teploty budou na větším území, než se původně předpokládalo. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v neděli aktualizoval příslušnou výstrahu a prodloužil její platnost do odvolání. 

V důsledku přílivu teplého vzduchu od jihu budou na jihu Moravy odpolední teploty od neděle překračovat 31 °C. Období vysokých teplot tam bude trvat po většinu příštího týdne.

"Na ostatním území budou maxima dnes i zítra nižší, od úterý 13. 8. ale očekáváme vysoké teploty kromě jižní Moravy i v dalších regionech. Zároveň se od úterý začnou objevovat intenzivní bouřky, nejprve na západě a jihozápadě Čech. Výstrahu proto budeme v dalších dnech upřesňovat," uvedli meteorologové na facebooku. 

Vedro představuje vysokou zátěž na lidský organismus, hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů a kombinovat je s minerálními vodami či omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. 

Nejnovější zprávy