Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 21. června 2024

Svátek slaví Alois, zítra Pavla

Tropické počasí se blíží do Česka! Meteorologové řekli, kdy se ho dočkáme

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Tropické počasí se blíží do Česka! Meteorologové řekli, kdy se ho dočkáme

Andrea Malá

12. června 2024 9:18

Letní den, ilustrační fotografie.

Nástup meteorologického léta, které začalo v červnu, je zatím letos poměrně pozvolný. Tropů by se ale lidé mohli dočkat v příštím týdnu, vyplývá to z předběžných informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Meteorologové v úterý na síti X uvedli, že na nadcházející víkend se postupně začne oteplovat, takže v sobotu odpoledne vyšplhají teploty na 25 °C. V noci pak ale přejde přes Česko studená fronta, která přinese ochlazení. 

Na začátku příštího týdne je pak hodně pravděpodobné oteplení, které už by mělo připomínat klasičtější příliv tropických teplot tak, jak jej známe z posledních let. "Velmi teplý vzduch by se k nám měl dostávat od jihozápadu původně až z oblasti severozápadní Sahary. Minimálně v první polovině týdne nás čeká počasí stabilní a relativně slunečné a beze srážek," sdělili odborníci.

V tuto chvíli ale ještě není jisté, jak výrazné bude toto oteplení. "Od úterý by se s velkou pravděpodobností měly ale odpolední maximální teploty pohybovat již kolem 30 °C, vyloučeny nejsou ani teploty vyšší. Zcela nejasné je v tuto chvíli to, kdy by mohlo toto teplé období skončit. Uvidíme," dodali meteorologové. 

Nejnovější zprávy