Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 4. října 2024

Svátek slaví František, zítra Eliška

Tropy se vrátí. Podrobná předpověď počasí na příští týden

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Tropy se vrátí. Podrobná předpověď počasí na příští týden

Lenka Kučerová

10. září 2023 15:28

Ilustrační foto

Česko se s tropickým létem zatím neloučí. Jak ukazuje předpověď počasí, ještě příští týden teploty vyrostou nad hranici 30 stupňů. Poté se ale ochladí a může se objevit déšť i bouřky.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu bude v pondělí jasno až polojasno. Ráno může dojít k ojedinělým mlhám. Nejnižší noční teploty budou mezi 15 a 11 °C, v údolích kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty se očekávají v rozmezí 27 až 31 °C. Vítr bude slabý, proměnlivý nebo jižní rychlostí 1 až 4 m/s.

Pro úterý se předpokládá většinou polojasno, postupné přibývání oblačnosti a večer na západě a jihozápadě území se mohou objevit ojedinělé přeháňky. Nejnižší noční teploty budou mezi 16 a 12 °C, v údolích kolem 10 °C. Nejvyšší denní teploty se předpokládají v rozmezí 27 až 31 °C. Vítr bude slabý, proměnlivý, později měnící směr na jihozápadní rychlostí 1 až 4 m/s.

Středa přinese zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky i bouřky. Teploty budou nejnižší v rozmezí 18 až 14 °C a nejvyšší od 20 do 26 °C na východě. Vítr bude slabý až mírný, nejprve jihozápadní, později měnící směr na severozápadní.

Na čtvrtek se očekává oblačno až polojasno, s počáteční oblačností a občasnými srážkami v jihovýchodní části území. Nejnižší noční teploty budou mezi 16 a 11 °C, na západě a severozápadě Čech kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 19 do 23 °C. Vítr bude mírný, severozápadní rychlostí 3 až 7 m/s, který bude odpoledne a večer slábnout.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle naznačuje polojasno až skoro jasno, s možným výskytem ranní mlhy. Ke konci období se předpokládá přibývání oblačnosti a místy i přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty budou v rozmezí 8 až 4 °C, v neděli 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty budou postupně stoupat od 20 do 24 °C, až na 23 až 27 °C.

Nejnovější zprávy