Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 20. května 2024

Svátek slaví Zbyšek, zítra Monika

Twitter jak ho známe definitivně skončil. Musk chce síť X lidem zpoplatnit

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Twitter jak ho známe definitivně skončil. Musk chce síť X lidem zpoplatnit

Lenka Kučerová

19. září 2023 9:00

X (dříve Twitter)

Sociální síť X zřejmě nebude zdarma. Miliardář Elon Musk naznačil, že ji plánuje zpoplatnit pro všechny uživatele. Podle Muska je to jediný způsob, jak se vypořádat s problémem botů a falešných účtů na této platformě. 

Tuto informaci zveřejnil při rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem, jak uvedla BBC. Nicméně není zcela jasné, zda to bylo pouze nezávazné vyjádření od Muska nebo zda tím naznačuje, že takový plán je ve fázi přípravy.

"Zamýšlíme se nad tím, že za používání této platformy budou platit malé měsíční poplatky," prohlásil Musk, který vlastní i firmy Tesla a SpaceX.

Od svého převzetí Twitteru loni se Musk snaží motivoval uživatele, aby přešli na placenou verzi služby, která nyní nese název X Premium. Plátci mají přístup k rozšířeným funkcím, včetně možnosti psát delší příspěvky a zvýšené viditelnosti na síti. Základní funkce jsou však stále dostupné zdarma pro všechny uživatele.

Podle BBC je zřejmé, že Musk má finanční motivaci pro zpoplatnění používání platformy a zároveň se snaží řešit problém botů na Twitteru tímto krokem.
 

Nejnovější zprávy