Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 21. června 2024

Svátek slaví Alois, zítra Pavla

Týdenní počasí: Meteorologové řekli, kdy bude nejtepleji!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Týdenní počasí: Meteorologové řekli, kdy bude nejtepleji!

Andrea Malá

10. června 2024 12:26

Počasí, ilustrační fotografie.

Začal druhý ryze červnový týden, během kterého se nejprve ochladí. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Podle meteorologů by se ale na víkend mělo znovu oteplit. 

Meteorologové uvedli, že dnes se budou teploty ještě na většině území držet nad 20 stupňů. V úterý pronikne do Česka chladný vzduch od severozápadu. 

"Počasí už bude bez bouřek a odpolední teploty zůstanou mezi 17 až 21 °C. Chladněji bude na jihovýchodě území, tady budou odpolední teploty jen 13 až 17 °C. Od pátku se začne znovu mírně oteplovat a během víkendu se teploty znovu dostanou na 22 až 27 °C," dodal ústav na síti X. 

Předpověď na úterý:

Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, ráno na Moravě a ve Slezsku ojediněle mlhy. Později odpoledne a večer v jihovýchodní polovině území přibývání další oblačnosti a na jihu a jihovýchodě ojediněle déšť. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, na západě až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, v 1000 m na horách kolem 11 °C. Zpočátku slabý jihozápadní, postupně mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s. Večer vítr zeslábne.

Předpověď na středu:

Zpočátku převážně zataženo a zejména v jihovýchodní polovině území místy občasný déšť. Od severozápadu většinou oblačno a zejména v Čechách místy přeháňky. Večer ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, na západě až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, v Čechách ojediněle až 20 °C. Slabý proměnlivý nebo západní, na východě severní vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až zataženo, na severozápadě i polojasno. Během dne místy přeháňky a postupně od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, na západě až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Slabý proměnlivý nebo severozápadní, na východě severní vítr do 4 m/s.

Předpověď na pátek:

Polojasno až skoro jasno, během dne od západu přibývání oblačnosti a v Čechách k večeru ojediněle slabý déšť. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý proměnlivý, během dne jižní vítr do 4 m/s.

Nejnovější zprávy