Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Ukrajinci pod rouškou noci útočili na Krymský most. U Orichivu dosáhli ruských pozic

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Ukrajinci pod rouškou noci útočili na Krymský most. U Orichivu dosáhli ruských pozic

Andrea Malá

2. září 2023 10:41

Ukrajinští vojáci brání svou zem před ruskými okupanty.

Ukrajinci pod rouškou noci útočili na Krymský most, podle Moskvy neúspěšně. Důležitou spojnici v průběhu konfliktu už dvakrát poškodili. U Orichivu zároveň dosáhli první ruské hlavní obranné linie, potvrdili to i zahraniční pozorovatelé. 

Podle vyjádření ruského ministerstva obrany, které citovala ruská státní agentura TASS, k pokusu o úder proti Krymskému mostu došlo v pátek patnáct minut po 23. hodině. "Ukrajinský námořní dron byl detekován a zneškodněn ve vodách Černého moře," sdělil úřad.

Agentura se zmínila o předchozím prohlášení ministerstva, které tvrdí, že černomořská flotila už má permanentní kontrolu nad situací v Černém moři. Letectvo tak v posledních dnech mohlo zasáhnout proti ukrajinským speciálním jednotkám, které se pokusily vylodit na Ruskem anektovaném poloostrově Krym.

Ukrajinci zároveň pokračují v ofenzivních akcích u Orichivu na jihu země, kde dosáhli první nepřátelské hlavní obranné linie, informovalo britské ministerstvo obrany. Rusové se snaží o postup v oblasti Kupjansku. 

"Pokud vezmeme v potaz jen nepatrné ruské zisky kolem Kupjansku od začátku ukrajinské protiofenzivy v červnu, Rusko se jich velmi pravděpodobně snaží využít tím, že pokračuje v posilování této osy. Riskuje však tříštění svých sil, zatímco se snaží zabránit ukrajinskému průlomu," napsali Britové. 

Nejnovější zprávy