Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Ukrajinci v šoku: 16letá tenistka si plácla po prohře s Ruskou! Reakce krotil její otec + VIDEO

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Ukrajinci v šoku: 16letá tenistka si plácla po prohře s Ruskou! Reakce krotil její otec + VIDEO

Jana Procházková

22. ledna 2024 5:44

Elizaveta Kotljarová

Nešlo o první, ani poslední setkání sportovců od začátku vojenského konfliktu na Ukrajině, kdy se v tenisovém zápase postavily proti sobě Ukrajinka a Ruska. Nicméně tentokrát si obě soupeřky výjimečně podaly ruce. Co to způsobilo?

Obě soupeřky se po zápase přátelsky pozdravili plácnutím dlaní. Toto gesto se odehrálo v juniorském turnaji Australian Open mezi Ruskou Vladou Minečvovou a Ukrajinkou Elizavetou Kotljarovou.

Neočekávaný krok, kterým si po zápase hráčky vyměnily podání ruky, vyvolal v Ukrajině vlnu kritiky a negativních reakcí. Je známo, že ukrajinské tenistky od počátku konfliktu odmítají podávat ruce svým soupeřkám z Ruska a Běloruska. Šestnáctiletá Ukrajinka porušila tento nepsaný zákaz, když přistoupila k síti po prohře 2:6, 4:6.

Elizavetin otec Konstantin Kotljar byl nucen zareagovat na vlnu kritiky, kterou moment po zápase vyvolal. Omlouval se za jednání své dcery a vysvětloval situaci.

„Lisa je jen 16 let, ještě nemá reálné zkušenosti z tak významných soutěží, jako jsou grandslamové turnaje. Takové akce vyvíjejí na sportovce velký tlak,“ cituje slova Kotljara portál athletistic.com.

Omluvil se za to, že jeho dcera, mladá tenistka Elizaveta, nedokázala zvládnout tlak a emoce na začátku své kariéry. Vysvětlil, že po zápase automaticky podala ruku soupeřce bez toho, aníž by si uvědomila, že je ze země, která zaútočila na Ukrajinu. Dodal, že to byla chyba, za kterou se Elizaveta hluboce omlouvá, a ujistil, že taková situace se již nebude opakovat. Potvrdil, že dcera je upřímnou patriotkou a zůstane jí i v budoucnu.

„Byla to chyba, za kterou se Lisa velmi omlouvá a ujišťuje, že už nikdy nedovolí, aby se to stalo. Je upřímnou patriotkou a takovou iv budoucnosti zůstane,“ dodal Konstantin Kotljar.

Nejnovější zprávy