Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 23. září 2024

Svátek slaví Berta, zítra Jaromír

Útočník na sídlišti v Bratislavě střílel z okna do lidí, policie ho zlikvidovala

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Útočník na sídlišti v Bratislavě střílel z okna do lidí, policie ho zlikvidovala

Jana Procházková

28. září 2023 9:06

střelba v noční Bratislavě na sídlišti Dúbravka (28. září 2023).

V noci ze středy 27. září na čtvrtek zasahovali záchranáři v bratislavské čtvrti Dúbravka u čtyř osob, které byly postřeleny střelnými zbraněmi. Bohužel, jedna z těchto osob svým zraněním podlehla po převozu do nemocnice. O této události informovalo Operační středisko Zdravotnické záchranné služby (OSZZS) Slovenské republiky prostřednictvím sociální sítě.  Na střelbu upozornily Noviny.sk a aktuality.sk

Dva lidé utrpěli zranění během noční střelby v bratislavské čtvrti Dúbravka a byli následně odesláni do nemocnice, kde podstoupili operaci. Oba zůstali hospitalizováni v Univerzitní nemocnici Bratislava (UNB). Třetí oběť, která utrpěla střelné poranění ruky, byla ošetřena a propuštěna do domácího léčení, neboť její stav nevyžadoval hospitalizaci. Informovala slovenská média. 

Podle informací od mluvčí UNB měli oba pacienti, kteří podstoupili operaci, těžká střelná poranění. Jejich zdravotní stav však není život ohrožující, a jsou pečlivě sledováni zdravotnickým personálem na jednotce intenzivní péče. Konkrétně utrpěli střelná poranění v oblasti ramene a lokte. Jeden z těchto pacientů měl navíc řezné rány v oblasti krku, které mu způsobil útočník.

V bratislavské čtvrti Dúbravka došlo kolem jedné hodiny ráno k výbuchu a střelbě, které probudily místní obyvatele. Tento incident měl za následek čtyři zraněné osoby. Údajně třiadvacetiletý muž začal střílet z okna jednoho z bytových domů na kolemjdoucí a později i na policisty. Následně opustil budovu a pokračoval ve střelbě. Policie nakonec útočníka zneškodnila, ale ten při zásahu zemřel.

"Policisté Krajského ředitelství policie v Bratislavě vyšetřovali okolnosti střeleckého incidentu, ke kterému došlo dnes krátce před 01.00 hodinou na Fedákově ulici v městské části Dúbravka. V současné době policie provádí nezbytné úkony související s vyšetřováním okolností incidentu," informovala bratislavská policie.

Muž způsobil zranění čtyřem osobám, které byly následně převezeny do nemocnice. V diskuzní skupině napsala Nikol: "Můj manžel byl dokonce zraněn, když parkoval své auto." Z lokálních zpráv vyplývá, že obyvatelé této oblasti trpěli dlouhodobým obtěžováním, protože muž opakovaně v noci odpaloval pyrotechniku. Avšak nyní situace eskalovala, neboť začal používat i střelnou zbraň.

"Na základě telefonátu na tísňovou linku 155 vyslalo bratislavské krajské operační středisko v noci do čtvrti Dúbravka čtyři posádky. Na místě byly čtyři osoby se střelným zraněním, které byly po prvotním ošetření převezeny do nemocnic. U páté osoby byl diagnostikován exitus," uvedli záchranáři.

Nejnovější zprávy