Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 18. září 2024

Svátek slaví Kryštof, zítra Zita

„Uzavřeno z důvodu extrémních srážek.“ Do stanice metra Muzeum prosakuje voda

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

„Uzavřeno z důvodu extrémních srážek.“ Do stanice metra Muzeum prosakuje voda

Jana Procházková

14. září 2024 7:31

Stanice metra Můstek v Praze.

Vytrvalé deště způsobily průsak vody do stanice metra Muzeum na lince C, což vedlo k dočasnému omezení přístupu. Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) oznámil, že omezení platí od pátečního večera a potrvá do odvolání.

„Kvůli průsaku vody je vstup a výstup do stanice linky C Muzeum uzavřen,“ oznámil Dopravní podnik Prahy na svém webu. Toto opatření sice způsobí komplikace, ale cestující mají stále možnost využít přestupní vestibul mezi linkami C a A.

Podle informací DPP není jasné, kdy bude omezení zrušeno – platí od pátečních 20:40 a zůstane v platnosti až do odvolání.

Průsaky vody ve stanici Muzeum nejsou novinkou, prosakovala do prostorů voda už v srpnu. Podle vedoucího tiskového oddělení DPP Daniela Šabíka jde o očekávaný jev, který souvisí s probíhající rekonstrukcí stropní desky stanice, při níž byla dočasně odstraněna hydroizolace.

„Prosakování se dá očekávat i v budoucnu, dokud nebudou práce dokončeny,“ dodal Šabík. Tyto úpravy jsou součástí stavby nové tramvajové trati v horní části Václavského náměstí, jak informovala ČTK.

Nejnovější zprávy