Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 4. července 2024

Svátek slaví Prokop, zítra Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

V libereckém babyboxu našli na Mikuláše novorozenou holčičku Jitušku

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

V libereckém babyboxu našli na Mikuláše novorozenou holčičku Jitušku

Jana Procházková

6. prosince 2023 12:24

Ilustrační fotografie

Zdravotníci v liberecké nemocnici obdrželi neobvyklý dárek od Mikuláše. V babyboxu, který je k dispozici v nemocnici, objevili novorozenou holčičku. Na první pohled je zdravá a byla pojmenována krásným jménem.

V úterý ve 17 hodin objevili zdravotníci v liberecké nemocnici v babyboxu malou holčičku. Dali jí podle webu Babybox.cz jméno Jitka, na počest Jitky Juřicové, která se aktivně podílí na výrobě babyboxů.

Malá novorozená holčička Jituška má váhu 3 550 gramů a délku 49 centimetrů. Zakladatel babyboxů Ludvík Hess poznamenal, že holčička neměla žádné problémy s ošetřením pupečníku a na první pohled působí zdravě.

Během existence babyboxů v nich našlo záchranu dosud 142 holčiček a 116 chlapečků. Jitka se podle webu TN.cz stala devátým dítětem, které bylo zachráněno z libereckého babyboxu,  celkový počet dosáhl čísla 258.

Koncem listopadu byla v babyboxech v Česku objevena hned tři děti. V Blansku a Teplicích byli nejprve odloženi Davídek a Bohunka, zatímco v Praze 6 byl nalezen malý Liborek.

Nejnovější zprávy