Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

V Tatrách na Slovensku se utrhla lavina. Zavalila nejméně 16 lidí

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

V Tatrách na Slovensku se utrhla lavina. Zavalila nejméně 16 lidí

Lenka Kučerová

11. července 2024 18:08 | Aktualizováno: 11. července 2024 18:58

Vysoké Tatry

V Belianských Tatrách se utrhla vodní lavina, která zasáhla ve čtvrtek odpoledne přístřešek v Monkové dolině. Podle prvotních informací tam zůstalo zaklíněno několik osob. Operační středisko záchranné zdravotní služby (OS ZZS) SR o tom informovalo na sociální síti.

Podle prvotních informací je pod lavinou uvězněno 16 lidí. Na místě zasahuje horská záchranná služba, dvě pozemní posádky záchranářů a dva záchranné vrtulníky. Server topky.sk uvedl, že na místě jsou nejméně dva mrtví.

Zpráva Tatranského národního parku (TANAP) na sociální síti upozorňuje, že na turistické stezce Monkovou dolinou do Širokého sedla ve čtvrtek došlo k sesuvu půdy a značkovaná stezka je neprůchozí.

"Zeleně značená stezka je uzavřena až do odvolání. Uvedenému místu je třeba se vyhnout a neplánovat si v úseku ani túry během následujících dnů," doplnila.

Tragická událost v Monkové údolí si vyžádala minimálně dva lidské životy a čtyři zraněné. Lidé zůstali zaklíněni v přístřešku po zásahu vodní laviny. V oblasti byla vyhlášena mimořádná situace, řekl TASR starosta obce Ždiar Pavel Bekeš.

Nejnovější zprávy