Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 16. června 2024

Svátek slaví Zbyněk, zítra Adolf

VAROVÁNÍ: Nové upozornění na bouřky! Budou silné a hrozí úplně všude

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VAROVÁNÍ: Nové upozornění na bouřky! Budou silné a hrozí úplně všude

Andrea Malá

23. května 2024 13:36

Ilustrační fotografie.

Česko v pátek opět zasáhnou silné bouřky, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek na sociální síti. Doprovázet je budou zejména přívalové srážky, napršet může kolem 50 milimetrů. Meteorologové také rovnou varovali, že bouřky udeří také o víkendu.

"V pátek 24. 5. během dne se budou místy vytvářet bouřky, které budou ojediněle i silné, hlavně v pásu od Krušných hor až po Bílé Karpaty," uvedl ústav na síti.

Bouřky budou postupovat jen velmi pomalu k severu a budou je doprovázet přívalové srážky. Spadnout může kolem 30 milimetrů srážek za krátký čas, v opakovaných bouřkách může celkový úhrn činit i kolem 50 milimetrů. S nižší pravděpodobností se mohou vyskytnout menší kroupy. 

Ve Slezsku se bouřky objeví až později odpoledne a pravděpodobně i s menší intenzitou. Odpoledne a večer se mají tvořit i v jihozápadních Čechách, kde by pravděpodobně neměly být tak intenzivní, avšak vzhledem k nasycenosti území mohou mít hydrologický dopad v podobě lokálních zatopení či rychlé reakci hladin menších toků.

Nejnovější zprávy