Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Vazba za napadení partnerky. Žena po útoku přes noc zemřela

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Vazba za napadení partnerky. Žena po útoku přes noc zemřela

Andrea Malá

10. listopadu 2023 20:29

Policie České republiky, ilustrační fotografie

Otřesný případ z noci z pondělí na úterý postoupili kriminalisté soudci, který dnes muže obviněného z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti kvůli napadení partnerky pod vlivem alkoholu poslal do vazby.

"Muže dnes odpoledne po jednání Okresního soudu ve Vsetíně poslal soudce do vazby. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení ho převezli do Vazební věznice v Ostravě. V rejstříku trestů má násilník 5 záznamů pro majetkovou i násilnou trestnou činnost," řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

K závažnému násilnému trestnému činu došlo na dvoře rodinného domu ve Valašském Meziříčí. Dvaatřicetiletý muž i jeho o rok mladší přítelkyně byli v podnapilém stavu, když on ji po předchozí hádce fyzicky napadl.

"Několikrát ji razantně udeřil pěstí do hlavy a obličeje. Žena při útoku upadla na zem a uhodila se do hlavy. Agresor pak vážně zraněnou přítelkyni odtáhl do obytné zahradní chatky, kde ji ponechal. Ráno ji nalezl mrtvou," uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová. 

Násilnou smrt ve středu potvrdila soudní pitva. Kriminalisté obvinili muže ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. Útočníkovi hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až šestnáct let vězení.

Nejnovější zprávy