Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 18. září 2024

Svátek slaví Kryštof, zítra Zita

VC Ázerbájdžánu vyhrál Oscar Piastri: Závěr ovlivnila děsivá nehoda!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VC Ázerbájdžánu vyhrál Oscar Piastri: Závěr ovlivnila děsivá nehoda!

Nikola Horáková

15. září 2024 16:57

Oscar Piastri

Oscar Piastri z týmu McLaren oslavil své druhé vítězství v kariéře, když vyhrál Velkou cenu Ázerbájdžánu Formule 1. Na druhém místě skončil Charles Leclerc z Ferrari a třetí pozici obsadil George Russell z Mercedesu. Závod byl ukončen pod virtuálním safety carem poté, co došlo ke kolizi mezi Sainzem a Péresem.

Velkou cenu Ázerbájdžánu v Baku ovládl Oscar Piastri v Mclarenu, pro kterého se jedná o druhé kariérní vítězství ve Formuli 1. Věci se děli hned od začátku závodu. Vítěz kvalifikace Charles Leclerc se po startu udržel na první pozici. Pérez suverénně předjel Sainze ve 13. kole a dostal se na třetí místo, zatímco piloti hromadně zamířili pro nové pneumatiky. Lando Norris zvolil riskantní taktiku na tvrdé směsi a oproti ostatním zůstal na trati.

Piastri v 20. kole zcela překvapil Leclerca útokem do první zatáčky a převzal tak vedení, které si udržel. Norris zazářil, když po startu z 15. místa vystoupal na čtvrtou příčku a přidal bonusový bod za nejrychlejší kolo! McLaren tak přebírá vedení v Poháru konstruktérů s náskokem 20 bodů, zatímco Verstappen z Red Bullu skončil pátý a posedmé za sebou nevyhrál. Do konce sezóny zbývá ještě sedm závodů a Verstappenovi stále patří první místo s 59bodovým náskokem.

Koncem závodu se rozjel napínavý boj o druhé místo, ve kterém se musel bránit Leclerc před Sergiem Pérézem z Red Bullu a týmovým kolegou Carlosem Sainzem. Ten nakonec vyvrcholil vzájemnou kolizí Péréze a Sainze v přeposledním kole, kdy oba skončili ve zdi a závod byl tak dojet v režimu virtuálního safety caru.

Nejnovější zprávy