Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 8. října 2024

Svátek slaví Věra, zítra Štefan, Sára

Velká podzimní předpověď počasí: Jak bude do začátku listopadu?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Velká podzimní předpověď počasí: Jak bude do začátku listopadu?

Andrea Malá

8. října 2024 8:54

Podzimní počasí

Až na začátek listopadu už vidí meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Podle nejnovějšího dlouhodobého výhledu bude počasí v následujících dnech a týdnech odpovídat typickému podzimu.

V posledních týdnech se průměrné týdenní teploty dostávaly z lehce podprůměrných do mírně nadprůměrných hodnot. Tento kolísavý charakter počasí má pokračovat i v následujícím období, uvedli meteorologové.

"V prvních dvou týdnech, tedy do 20. října, jsou očekávané průměrné či lehce nadprůměrné teploty. Ve třetí říjnové dekádě a na přelomu října a listopadu začnou teploty pozvolna klesat, přičemž se budou pohybovat na hodnotách kolem dlouhodobého normálu," zmínili s tím, že období do 3. listopadu by jako celek mělo být teplotně v normálu nebo slabě nad normálem.

Srážkové úhrny mají setrvat na normálních hodnotách až do konce října. "V jednotlivých týdnech jsou očekávané úhrny srážek do 20 mm, což jsou hodnoty normální pro toto roční období. Za období od 7. října do začátku listopadu by tedy mělo spadnout na území ČR normální množství srážek," dodali. 

Nejnovější zprávy