Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 15. října 2024

Svátek slaví Tereza, zítra Havel

Velká předpověď počasí až do listopadu: Jak v Česku bude?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Velká předpověď počasí až do listopadu: Jak v Česku bude?

Andrea Malá

15. října 2024 10:19

Ilustrační fotografie.

Podzim už je v plné síle a potvrzovat se to bude i v následujících dnech a týdnech. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpokládá, že počasí bude typicky podzimní. 

V posledních týdnech měly průměrné teploty kolísavý charakter a dostávaly se z mírně nadprůměrných do lehce podprůměrných hodnot a zpět. Nadcházející období do 10. listopadu by mělo být jako celek teplotně v normálu.

"V prvních dvou předpovědních týdnech, tedy od 14. do 27. října, jsou očekávané průměrné či lehce nadprůměrné teploty. Na přelomu října a listopadu a do konce první dekády listopadu začnou teploty pozvolna klesat, přičemž se budou pohybovat kolem dlouhodobého normálu. Noční teploty by většinou neměly klesat pod nulu, denní naopak pod 10 °C, ale poklesy teplot pod tuto hranici v jednotlivých dnech nelze vyloučit," uvedli meteorologové.

Srážkové úhrny se po vydatných zářijových srážkách dostaly do normálních hodnot. Normální množství srážek by mělo přinést i následující období.

"V prvních dvou předpovědních týdnech, tedy přibližně do konce října, jsou očekávané úhrny na rozhraní průměrných či podprůměrných srážek. V první dekádě listopadu by se srážky už měly dostat k normálním hodnotám pro tuto roční dobu," dodali meteorologové. 

Nejnovější zprávy