Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 24. září 2024

Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Velká předpověď počasí: Co přinese příští týden?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Velká předpověď počasí: Co přinese příští týden?

Lenka Kučerová

8. října 2023 14:00

Ilustrační foto

Počasí bude příští týden pořádně proměnlivé. Zatímco v pondělí denní maxima klesnou až na deset stupňů, o pár dní později se podle předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu dočkáme 25 stupňů. 

Na začátek týdne hlásí meteorologové zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty budou pohybovat mezi 5 a 9 °C, na severovýchodě a východě až kolem 2 °C s možnými přízemními mrazíky. Denní teploty se očekávají v rozmezí 10 až 15 °C, v jihozápadní části území 15 až 20 °C. Vítr bude slabý, proměnlivý nebo jižní, později mírný západní o rychlosti 2 až 6 m/s.

V úterý se očekává oblačné až zatažené počasí s občasným deštěm nebo přeháňkami. Během dne by měla srážková aktivita postupně ustávat a oblačnost mírně klesat. Noční teploty se budou pohybovat mezi 9 a 13 °C, na severovýchodě může klesnout až na 6 °C. Denní teploty budou kolem 17 až 21 °C, na severu a severovýchodě kolem 15 °C. Vítr bude mírný, západní až severozápadní o rychlosti 2 až 6 m/s.

Středa přinese převážně polojasno s možnými ojedinělými mlhami nebo nízkou oblačností zejména ráno a dopoledne, hlavně v severovýchodních Čechách a na Moravě. Noční teploty se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C, nejvyšší denní teploty se očekávají v rozmezí 21 až 25 °C, ale při déletrvající nízké oblačnosti můžou být kolem 18 °C. Vítr bude mírný, jižní až jihozápadní o rychlosti 2 až 6 m/s.

Na čtvrtek se předpovídá polojasno s možností lokální mlhy a nízké oblačnosti, zejména na severovýchodě Čech a v Moravské kotlině. Postupně od severozápadu až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Noční teploty budou kolem 10 až 14 °C, při slabším větru až kolem 7 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C, na jižní Moravě až 24 °C. Vítr bude zpočátku slabý, později mírný jihozápadní až západní o rychlosti 3 až 7 m/s.

Na víkend hlásí předpověď oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Občas se přechodně objeví polojasno. Noční teploty budou mezi 9 a 14 °C, zatímco denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 16 až 21 °C, v sobotu dokonce až 20 až 24 °C.

Nejnovější zprávy