Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 17. října 2024

Svátek slaví Hedvika, zítra Lukáš

Větrné počasí se ještě neloučí! Meteorologové prodloužili výstrahu

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Větrné počasí se ještě neloučí! Meteorologové prodloužili výstrahu

Andrea Malá

17. října 2024 12:36

Ilustrační fotografie.

Silný vítr bude trápit část Česka i nadále. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal novou výstrahu, která prodlužuje platnost varování před větrem v části Českomoravské vrchoviny a ve Frýdlantském výběžku.

Nejnovější výstraha, o které ústav informoval na sociální síti X, zůstane v platnosti až do pátečních 18 hodin. Vítr bude podle varování dosahovat rychlosti až 70 kilometrů za hodinu.

"Během čtvrtka očekáváme místy na severu Čech a Českomoravské vrchovině nárazy jihovýchodního větru až 70 km/h. V části Českomoravské vrchoviny a ve Frýdlantském výběžku předpokládáme podobné hodnoty nárazů jihovýchodního větru až do pátečního večera s částečným zeslabením během čtvrtečního večera a noci na pátek," uvedli meteorologové.

Při takových povětrnostních podmínkách hrozí poškození stromů a lesních porostů či menší škody na budovách a komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky, dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel a na horách omezit túry a nevydávat se do hřebenových partií.

Nejnovější zprávy