Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Větrné počasí v Česku. Platí výstraha, týká se téměř celá země

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Větrné počasí v Česku. Platí výstraha, týká se téměř celá země

Andrea Malá

24. ledna 2024 10:09

Ilustrační fotografie.

Česko dnes vstoupilo do dne se dvěma platnými výstrahami kvůli počasí. Část země měla opět pokrýt ledovka, na většině území republiky pak udeřil silný vítr. Co dalšího slibuje předpověď na středu?

Meteorologové ve výstraze varovali před silným větrem s nárazy o rychlosti kolem 70 kilometrů za hodinu. Varování se týká celé země s výjimkou Zlínského kraje a částí Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Kvůli větru hrozí poškození stromů a lesních porostů či menší škody na budovách. Možné jsou také komplikace v dopravě. Lidem se doporučuje zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty. Při pohybu venku a řízení vozidel by měli dbát zvýšené opatrnosti. 

Předpověď počasí na středu:

Zpočátku zataženo, ve východní polovině území občas déšť, na východě zpočátku ojediněle i mrznoucí. Postupně přechod k proměnlivé oblačnosti a zejména na horách místy přeháňky, postupně nad 800 m smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty 9 až 13 °C, na severovýchodě a východě místy kolem 7 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C. Zesilující čerstvý jihozápadní, postupně západní vítr 6 až 11 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h)

Nejnovější zprávy