Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

VIDEO: Býk s dvoumetrovými rohy jel v USA autem na místě spolujezdce!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VIDEO: Býk s dvoumetrovými rohy jel v USA autem na místě spolujezdce!

Jana Procházková , ČTK

31. srpna 2023 23:41

V Nebrasce jelo auto s býkem s dvoumetrovými rohy na místě spolujezdce

Policisté v americkém státě Nebraska ve středu podnikli neobvyklou dopravní kontrolu. Na rychlostní silnici poblíž města Norfolk zastavili speciálně upravený sedan, v němž na místě spolujezdce jel býk Watusi s obřími rohy šířky auta. 

Řidič a jeho býk jménem Howdy Doody dostali od policie napomenutí a museli se vrátit nejkratší cestou domů, napsal server News Channel Nebraska.

"Policisté přijali oznámení o autě, které vjelo do města a v němž jede kráva. Mysleli si, že to bude tele, něco malého nebo něco, co by se do vozidla skutečně vešlo. Co tím volající myslel ale pochopili, až když to sami spatřili," řekl kapitán norfolkské policie Chad Reiman.

Za volantem seděl Lee Meyer, který už léta jezdí po přehlídkách skotu po celé oblasti. Automobilu Ford Crown Victoria odstranil část střechy a polovinu čelního skla a místo dveří spolujezdce připevnil žlutě nalakovanou část ohrady, k níž byl býk přivázaný. Meyer s býkem v autě jezdí obvykle jen na rodea, soutěží se účastní už téměř deset let. Na závody ho většinou vozí v přívěsu. Proč to tentokrát udělal jinak, není jasné, napsala agentura AP.

Watusi, nebo Vahumský skot, je domácí zvíře původem z Afriky. Váží až 700 kilogramů a dlouhé mírně zakroucené rohy mohou mít rozpětí až dva metry. V České republice je chová například zoo ve Dvoře Králové.

Nejnovější zprávy