Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

VIDEO: Fiala měl vánoční projev k národu: Příští rok bude lepší, tvrdí premiér

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VIDEO: Fiala měl vánoční projev k národu: Příští rok bude lepší, tvrdí premiér

Andrea Malá

26. prosince 2023 20:43

Petr Fiala /ODS/

Premiér Petr Fiala (ODS) dnes přednesl svůj vánoční projev, protože k novoročním projevům se rozhodl vrátit úřadující prezident Petr Pavel. Fiala ve svém proslovu k národu uvedl, že příští rok bude mnohem lepší. 

Fiala v úvodu zmínil čtvrteční "brutální a ničím neospravedlnitelnou střelbu" na půdě Filozofické fakulty UK. "Po celé Vánoce jsme byli v myšlenkách s rodinami, blízkými a přáteli těch, kteří byli tímto útokem zasaženi. Modlili jsme se za oběti a za brzké uzdravení všech zraněných a taky za sílu pro všechny pozůstalé," poznamenal. 

Premiér poděkoval občanům za to, jak zvládli těžký letošní rok, kdy se Česko potýkalo s energetickou krizí, migrační vlnou či inflací. "Nebylo to lehké období. Nebylo snadné pro nikoho a ani pro vládu. Snažili jsme se včas přijmout taková opatření, aby si se všemi těmi krizemi lidé i firmy dokázali poradit," konstatoval. 

Vláda podle Fialy vnímá všeobecnou nejistotu. Poté vyjádřil naději, že rok 2024 bude mnohem lepší. Očekává totiž konec zdražování či růst reálných mezd. Mezi dobré letošní zprávy zařadil pokles inflace či zastavení prudkého zadlužování státu

"Začnou se také pozitivně projevovat změny ve školství, které děláme proto, aby naše děti a mladí lidé dostávali kvalitní vzdělání odpovídající 21. století. Budeme pokračovat v nezbytných krocích k udržení kvality a dostupnosti zdravotní péče. Dokončíme důchodovou reformu. A tím vším, tím vším dáme perspektivu mladým lidem, že budou žít v prosperující společnosti s vysokou kvalitou života," nastínil šéf ODS.

"Přejme si, abychom žili v bezpečnějším světě. To vám přeji a samozřejmě také hodně štěstí, zdraví, radosti a spokojenosti. Do roku 2024 můžeme a musíme hledět s optimismem. To nám všem dodává sílu a naději," dodal Fiala na závěr.

Nejnovější zprávy