Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 5. července 2024

Svátek slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra Upálení Mistra Jana Husa (1415)

VIDEO: Odvážná matka chrání syna před hladovým medvědem. Kradl tacos a enchiladas

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VIDEO: Odvážná matka chrání syna před hladovým medvědem. Kradl tacos a enchiladas

Jana Procházková

28. září 2023 10:51

Odvážná matka chrání syna před medvědem.

Silvia Macías z Mexico City cestovala do parku Chipinque, aby oslavila 15. narozeniny svého syna Santiaga, který má Downův syndrom, když v tu chvíli se objevil hladový medvěd. Píše NBC News.

Tohle by každý neustál, člověku by se zastavilo srdce. Mexická matka však zareagovala velmi odvážně, když bránila svého syna poté, co medvěd vyskočil na piknikový stůl a začal požírat tacos a enchiladas určené k chlapcově narozeninové večeři, jen pár centimetrů od jeho obličeje.

Silvia Macíasová z Mexico City se vydala do parku Chipinque na předměstí severního města Monterrey, aby oslavila 15. narozeniny svého syna Santiaga, který má Downův syndrom.

Krátce poté, co se usadili ke stolu s jídlem, které si přinesli, se objevil medvěd a začal požírat hranolky, enchiladas, tacos a salsu. Video, které natočila její kamarádka Angela Chapa zachycuje Macíasovou, jak klidně sedí jen pár centimetrů od medvědí tlamy, drží Santiaga a svou rukou chrání oči. Zavřela oči, aby se vyhnula čemukoli, co by medvěd mohl považovat za výzvu.

Nejhorší bylo, že se Santiago mohl bát," vzpomínala Macíasová v úterním rozhovoru pro The Associated Press. "Santiago se velmi bojí zvířat, kočky nebo psa, každé zvíře ho velmi děsí."

"Proto jsem mu zakryla oči, protože jsem nechtěla, aby to viděl a křičel nebo utíkal." Bála jsem se, že když se vyděsí nebo bude křičet nebo vyplaší medvěda, že medvěd zareaguje,“ řekla k incidentu.

Macíasová také sdělila, že ona a Chapaová už dříve přemýšleli o možnosti setkání s medvědem – v parku nejsou neznámí, i když obvykle medvědi vycházejí spíše k úsvitu nebo soumraku, ne k poledni – a přišli s plánem.

„Budeme hrát hru, ve které zakryjeme Santiagovi oči a budeme se chovat jako sochy,“ vzpomínala na nacvičování plánu.

A přesně to udělali: Santiago zůstal nehybný, i když „medvěd byl velmi blízko nás, slyšeli jsme ho, jak vrčel, jak jedl, bylo cítit medvěda. Bylo to opravdu velmi blízko."

Na otázku, zda se bál, Santiago, který navštěvuje střední školu v Mexico City, odpověděl „ano, hodně“.

Nejnovější zprávy