Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Víkendové počasí s výstrahou. Místy bude situace kritická

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Víkendové počasí s výstrahou. Místy bude situace kritická

Lenka Kučerová

2. prosince 2023 8:58

Ilustrační foto

Česko se probouzí do zasněženého víkendu. Podle meteorologů napadly desítky centimetrů sněhu a situace se bude dnes zhoršovat.

V sobotu bude zataženo se sněžením, většinou trvalým, zejména na zejména v jihovýchodní polovině území i vydatným. Koncem noci a ráno na krajním jihovýchodě ojediněle i smíšené nebo mrznoucí srážky. Večer od západu pozvolné slábnutí srážek.

Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C, v 1000 m na horách kolem -7 °C. Slabý severní až severovýchodní vítr 1 až 4 m/s, zejména ve východní polovině území místy mírný vítr 3 až 7 m/s. Přes den mírný severní až severovýchodní, postupně severozápadní vítr 2 až 6 m/s, ve východní polovině území místy vítr čerstvý 5 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

Přes den, zejména na východě, napadne podle meteorologů místy kolem 10 cm nového sněhu. Místy se budou tvořit sněhové jazyky a večer na Českomoravské vrchovině i závěje.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle sněhové přeháňky, na severu a severovýchodě sněžení četnější. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, zejména v jihozápadní polovině Čech -7 až -11 °C a při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -13 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s bude odpoledne a večer slábnout.

Nejnovější zprávy