Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Víkendové počasí: Sluníčko i srážky! Kolik naměříme?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Víkendové počasí: Sluníčko i srážky! Kolik naměříme?

Andrea Malá

7. června 2024 9:08

Léto, ilustrační fotografie.

Česko má před sebou druhý červnový víkend, který bude zprvu slunečný. Některým místům se ale nevyhnou ani srážky, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Meteorologové konstatovali, že víkendové počasí bude podobné tomu pátečnímu. "Sobota bude nejdříve slunečná, odpoledne a večer ale oblačnosti od jihozápadu přibude a zejména v jihovýchodní polovině území se přidají přeháňky nebo bouřky, které zde očekáváme i během neděle," uvedli na sociální síti X.

Maxima se budou v sobotu pohybovat od 23 do 27 °C, v neděli bude podobně jako v pátek – většinou mezi 20 a 24 °C, na jihovýchodě naměříme až 27 °C.

Předpověď na sobotu:

Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Později odpoledne a večer od jihozápadu přibývání oblačnosti a zejména v jihovýchodní polovině území místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na severozápadě až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý proměnlivý, přes den mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na neděli:

Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. V jihovýchodní polovině území zejména zpočátku a večer přechodně až zataženo a místy déšť, přeháňky a bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na severozápadě až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na jihovýchodě až 27 °C. Slabý západní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Nejnovější zprávy