Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Zimní počasí udeřilo vší silou. Jak dlouho v Česku vydrží?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Zimní počasí udeřilo vší silou. Jak dlouho v Česku vydrží?

Andrea Malá

29. listopadu 2023 9:05

Zima, ilustrační fotografie.

Česko v posledních dnech zasypal sníh, přičemž není v tomto ohledu všem dnům konec. Jaké jsou ale vyhlídky za horizont právě probíhajícího týdne? Více prozradil výhled meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Období do 24. prosince bude teplotně podprůměrné až průměrné a srážkově průměrné, konstatují meteorologové v aktuálním výhledu.

Co se týká teplot, tento a příští týden budou podprůměrné s minimálními nočními teplotami kolem -4 °C a maximálními denními teplotami kolem nuly. "Ostatní dva týdny budou pravděpodobně již teplotně průměrné s minimálními teplotami v posledním týdnu kolem -4 °C a nejvyššími kolem +2 °C," uvedli.

Ohledně srážek upozornili meteorologové na velké rozdíly v jednotlivých týdnech a také na to, že zatímco i příští týden budou i v nížinách převažovat sněhové srážky, v ostatních dvou už budou smíšené nebo dešťové.

"V prvním týdnu očekáváme nadprůměrné úhrny kolem 16 mm, ve druhém a posledním týdnu jen kolem 5 mm. Týden od 11. do 17. prosince by měl být s úhrnem kolem 10 mm," dodali. 

Nejnovější zprávy