Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 20. září 2024

Svátek slaví Oleg, zítra Matouš

"Známý zpěvák" obral ženu z Třince o desítky tisíc korun. Šlo samozřejmě o podvod

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

"Známý zpěvák" obral ženu z Třince o desítky tisíc korun. Šlo samozřejmě o podvod

Andrea Malá

25. listopadu 2023 19:33

Ilustrační fotografie

Když se předávaly ceny Český slavík, přispěchali třinečtí policisté s tematickým případem. Vyšetřují totiž podvod, kdy neznámý pachatel obral ženu o téměř 50 tisíc korun, přičemž se vydával za známého zpěváka. "Ten zpěvák to určitě nebyl," podotkli strážci zákona. 

Třinečanku kolem šedesátky oslovil skrz komunikační aplikaci populární zpěvák. Policie ho nejmenovala, ale uvedla, že se těší popularitě hlavně mezi mladou generací a vyprodává největší haly v republice.

"Po vyznání lásky si 'zpěvák', který se mimochodem každé nabídce zavolání vyhnul, získal její důvěru. Neuběhlo ani 14 dnů od prvního kontaktu a 'zpěvák' požádal paní o peníze k práci na svých písničkách, poslal také návod k postupu při platbách. Paní se ho zželelo a na účet v cizině mu měla zaslat téměř 50 000 korun, kdy část financí si dokonce půjčila. 'Zpěvák' měl dále ženě zaslat balík, který si ale nevyžádala, přesto byla upozorňována na nutnost poplatku celní správě," uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská. 

Paní se následně obrátila na policii v domnění, že byla zřejmě podvedena. Až postupem času si uvědomila, že netuší, s kým si vlastně dopisovala. Třinečtí policisté v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu podvodu.

Nejnovější zprávy