Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 20. května 2024

Svátek slaví Zbyšek, zítra Monika

Žralok napadl na Bahamách 10letého chlapce před zraky návštěvníků akvária

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Žralok napadl na Bahamách 10letého chlapce před zraky návštěvníků akvária

Jana Procházková

19. ledna 2024 8:13

žraloci v akváriu

V akváriu se žraloky na Bahamách došlo k útoku jednoho ze žraločích predátorů na desetiletého chlapce, který se věnoval šnorchlování. Po útoku bylo dítě převezeno do nemocnice, ale jeho stav je nyní stabilizovaný.

Podle informací od The Telegraph se incident odehrál v jednom z bahamských letovisek, které zahrnuje hotely, kasina a vodní parky.

Královská policie na Bahamách informovala, že žralok kousl desetiletého chlapce do pravé nohy, když se věnoval šnorchlování v nádrži se žraloky v místním letovisku. Incident je aktuálně předmětem vyšetřování.

Jeden ze svědků uvedl: "Když se malý chlapec potopil, viděli jsme, jak na něj žralok zaútočil, a pak jsme viděli krev." Chlapec křičel bolestí a byl rychle převezen do zdravotního střediska na ostrově, zatímco ostatní návštěvníci akvária prchali pryč.

„Procházka se žraloky“ je jednou z rekreačních služeb, která byla dostupná na webových stránkách resortu. 

"Pomocí nejmodernějších přileb vyrobených z průhledného skla se mohou hosté resortu projít po dně a ocitnout se přímo se strážci ztraceného světa Atlantidy. Nejsou vyžadovány žádné plavecké zkušenosti," uvádí informace. 

Akvárium disponuje sedmi různými druhy žraloků, včetně dvoumetrového tichomořského černocípého žraloka a kladivouna velkého, který může dorůst až šesti metrů. Pouze jeden ze všech zastoupených druhů je uveden jako bezpečný pro člověka.

Nejnovější zprávy