Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 5. července 2024

Svátek slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra Upálení Mistra Jana Husa (1415)

Babiš už zase nechce být prezidentem! Řekl to dnes ve vysílání Rádia Impuls

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Babiš už zase nechce být prezidentem! Řekl to dnes ve vysílání Rádia Impuls

Jana Procházková

6. září 2023 16:32

Andrej Babiš

Prezident Petr Pavel je otevřený jednání s opozicí. Prohlásil to včera v rozhovoru pro zpravodajský server iDnes.  Šéf hnutí ANO Andrej Babiš na to reagoval v pořadu Impulsy Honzy Benešovského na Rádiu Impuls.

Řekl, že s Pavlem zatím jednal jen jednou a momentálně žádné další schůzky v plánu nemá. Babiš Impulsu řekl, že s prezidentem udržuje korektní vztahy, s jeho činy ale ne vždy souhlasí. 

„Kritizoval jsem ho proto, že nedal veto na to, jak tahle vláda (Petra Fialy) okradla důchodce. Kritizoval jsem ho proto, že teď měl zase pomoci důchodcům a nedovolit, aby dostávali méně peněz, to není žádná důchodová reforma. Chovám se k němu korektně, moc to nekomentuji, když vyhrál volby, gratuloval jsem mu.“

Babiš Impulsu také připomněl, že Pavla v prezidentských volbách považoval za kandidáta pětikoalice. To podle něj není kritika, ale fakt. Sám prý znovu o kandidatuře na hlavu státu neuvažuje.

„My jsme měli jednoho kandidáta (Martina) Stropnického. Rozhodlo se o tom 15. října, on vycouval, takže já jsem byl kandidát narychlo. A pro nás to byl skvělý průzkum.“

Andrej Babiš získal ve druhém kole prezidentských voleb 2 miliony 400 tisíc hlasů – tedy téměř o milion méně, než vítěz Petr Pavel. Babiš doplnil, že ho v druhém kole zradili Šmarda i Okamura, kteří ho jako nevládního kandidáta měli podpořit. 

Nejnovější zprávy