Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Bluesky má rekordní návštěvnost poté, co Musk oznámil placené předplatné X (Twitteru)

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Bluesky má rekordní návštěvnost poté, co Musk oznámil placené předplatné X (Twitteru)

Jana Procházková

25. září 2023 3:23

Bluesky sociální síť

Sociální síť Bluesky dosáhla nového rekordu v denní aktivitě uživatelů těsně poté, co Elon Musk oznámil, že všem uživatelům X (Twitteru) začne účtovat malý měsíční poplatek za předplatné. Píše server Tech Crunch.

Podle nové analýzy webového provozu a používání mobilních aplikací od Bluesky, potenciální rival dlouholeté sítě X vytvořil rekord v denní aktivitě uživatelů těsně poté, co majitel X Elon Musk oznámil, že bude uživatelům X účtovat měsíční poplatek za používání jejích služeb.

Bluesky prý v úterý 19. září zaznamenal celkem 53 585 nových registrací. Toto číslo se rovná 5 procentům celé uživatelské základny platformy, která má přibližně 1,13 milionu účtů.

Analytická firma Similarweb to potvrzuje svou nejnovější zprávou, která uvádí, že v den oznámení Elona Muska, 18. září, měla aplikace Bluesky pro Android půl milionu aktivních uživatelů denně a její webový provoz ještě vzrostl.

Také na Androidu vzrostl denní počet aktivních uživatelů o 20,6 procent ve srovnání s předchozím dnem. Mezitím měla webová aplikace Bluesky více než 775 000 návštěvníků denně, což je o 30 procent více než o den dříve. 

"Dne 19. září měl Bluesky více než 1 milion denních návštěvníků a téměř tolik v září. Toto číslo převyšuje počet uživatelů Bluesky k 1. červenci 2023 - 811 tisíc, kdy zavedl dočasné omezení počtu tweetů, které uživatelé mohli zobrazit,“ stálo ve zprávě.

Nejnovější zprávy