Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 4. července 2024

Svátek slaví Prokop, zítra Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

Brutální útok na Slovensku! Mladíka přivázali lanem k autu a vlekli ho za ním

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Brutální útok na Slovensku! Mladíka přivázali lanem k autu a vlekli ho za ním

Andrea Malá

23. listopadu 2023 16:55

Ilustrační foto

Slovenská policie obvinila pětici mužů z úmyslného ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, vydírání a krádeže. Na svědomí mají útok z 11. listopadu v Hlohovci, při kterém napadli dvacetiletého muže. Napadený skončil s poraněními v péči lékařů.

Podle agentury TASR přinutila skupinka mladíka v nočních hodinách nastoupit do auta. Tam ho muži začali mlátit, protože o den dříve kontaktoval policii, kde nahlásil vloupání do rodinného domu. 

"S autem zajeli do obce Dvorníky, zabočili na polní cestu, kde ho srazili na zem, přivázali mu k noze lano a tahali ho autem několik metrů. Když se mu podařilo z lana dostat, přiběhli k němu a v bitce pokračovali dál. Potom mu přikázali, aby se svlékl a z oblečení mu sebrali mobil, průkaz a pětieurovou bankovku," popsala policejní mluvčí Mária Linkešová.

S útokem přestali až ve chvíli, kdy se domnívali, že je osoba v bezvědomí. Mladíka hodili do kufru a nakonec ho vyhodili na autobusové zastávce. Napadený tam v nejbližším domě požádal o pomoc starší ženu, záchranáři jej posléze odvezli do nemocnice. 

Policie následně zadržela pět již dříve soudně trestaných mužů ve věku 18, 20, 21, 26 a 31 let. Pětice je stíhána ve vazbě. Kromě řidiče byli všichni v době útoku pod vlivem alkoholu a tři z nich také v podmínce. 

Nejnovější zprávy