Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

U Čaputové se střílelo? Partner bývalé prezidentky musel na policii!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

U Čaputové se střílelo? Partner bývalé prezidentky musel na policii!

Andrea Malá

6. září 2024 12:15

Juraj Rizman a Zuzana Čaputová

Přes dva měsíce už Zuzana Čaputová není slovenskou prezidentkou. Nyní ale její existenci připomněl nepříjemný incident, v němž sehrál hlavní roli její partner Juraj Rizman. Z jeho zbraně totiž doma vyšel výstřel. Případem se zabývá policie. 

O incidentu informovala slovenská Pluska. Výstřel se v bytovce v Bratislavě ozval ve středu kolem půl desáté večer. Došlo k němu omylem, když Rizman čistil legálně drženou zbraň Glock Luger. Sám se zhruba o hodinu později přihlásil policii. 

Kulka prošla přes skleněnou výplň a zastavila se ve stěně. Událost se obešla bez zranění. Tři obyvatelé domu potvrdili, že se něco stalo, protože slyšeli podivné zvuky a řinčení rozbitého skla. 

Incident později potvrdila i bratislavská policie. "Můžeme potvrdit, že policisté okresního ředitelství v Bratislavě III přijali dnes krátce po půlnoci oznámení o této události. Věc je evidována jako přestupek," uvedl policejní mluvčí Michal Szeiff.

Rizman se nakonec k incidentu vyjádřil na sociální síti, upozornil cas.sk. "Včera ve večerních hodinách jsem při čištění legálně držené střelné zbraně udělal chybu v postupu, která vedla k náhodnému výstřelu. Navzdory tomu, že nedošlo k žádným zraněním jsem věc - přesně podle zákona - bezodkladně nahlásil na příslušném policejním útvaru," napsal.

Partner exprezidentky zmínil, že skutek je řešen jako přestupek. "S policií plně spolupracuji a jsem připravený nést za svoje pochybení následky," dodal. 

Nejnovější zprávy