Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 6. července 2024

Svátek slaví Upálení Mistra Jana Husa (1415), zítra Bohuslava

Češi začínají dovolenou bez zavazadel? Pražské letiště hlásí velké potíže!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Češi začínají dovolenou bez zavazadel? Pražské letiště hlásí velké potíže!

Andrea Malá

3. července 2024 16:56

Letiště Václava Havla v Praze

V nejhorší možnou chvíli, tedy na vrcholu turistické sezóny během začátku letních prázdnin, se na ruzyňském letišti v Praze objevil problém se zavazadly, který Čechům řádně znepříjemňuje první či poslední momenty dovolené. 

Letiště poprvé přiznalo problém už v pondělí, kdy s omluvou cestujícím připustilo, že může docházet ke zpoždění vykládky zavazadel na příletu. "Důvodem jsou častá zpoždění letů, nárazový nedostatek pracovníků nakládky zejména ve špičkách i přetíženost letového provozu," uvedla Ruzyně na síti X. 

Další omluva, ke které se kromě letiště připojila i handlingová společnost CSAH, následovala v úterý odpoledne. Tentokrát padla zmínka o potížích s odbavením zavazadel. 

"Situaci intenzivně řešíme, odesíláme zavazadla do konkrétní destinace nejbližším možným letem, aby cestující dostali zavazadla co nejrychleji. V následujících dnech doporučujeme cestujícím, aby měli u sebe na palubě letadla nejnutnější léky a hygienické potřeby," dodalo letiště.

Od úterní 15. hodiny má být aktivní linka na telefonním čísle 220 111 444, kterou mohou využít cestující, jimž do cílové destinace nedorazilo jejich zavazadlo. 

Nejnovější zprávy