Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 4. července 2024

Svátek slaví Prokop, zítra Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

Letiště Václava Havla v Praze zažilo chvíle napětí. Hasiči ve střehu, cestujícím se nic nestalo

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Letiště Václava Havla v Praze zažilo chvíle napětí. Hasiči ve střehu, cestujícím se nic nestalo

Andrea Malá

2. září 2023 15:13

Letadlo aerolinek Delta, ilustrační fotografie.

Let, který má zabrat přes devět hodin, trval v pátek jen desítky minut a nakonec se vrátil do výchozího bodu, kterým bylo Letiště Václava Havla v Praze. Nejen cestující, ale i dispečeři či hasiči zažili v pátek po poledni dramatické chvíle kvůli stroji amerických aerolinek. Co se stalo? 

O incidentu podrobně informovalo pražské letiště na sociální síti X. Drama vrcholilo před 13. hodinou, kdy letadlo na lince z Prahy do New Yorku bezpečně přistálo zpátky na ruzyňské ranveji, kde už čekali připravení letištní hasiči. Ti letadlo zkontrolovali a poté umožnili jeho přetažení na parkovací stojánku.

Důvodem návratu stroje byly technické problémy, cestující ho po přistání bezpečně opustili standardní cestou. Kvůli zásahu byla zhruba 30 minut uzavřená hlavní vzletová a přistávací dráha. Řízení letového provozu muselo odklonit trojici letů. 

Jednalo se o letoun Boeing 767 amerických aerolinek Delta Air Lines, které se starají o přímé letecké spojení mezi českou metropolí a New Yorkem. Létá se od začátku května do konce září. Let běžně trvá přibližně 9 hodin a 20 minut. 

Když se na jaře obnovoval provoz linky, zdůraznil americký velvyslanec, že spoj pomáhá rozšiřovat a prohlubovat silné vztahy mezi Českou republikou a Spojenými státy. 

Nejnovější zprávy